AGROFERMOTECH SRL este reprezentant oficial al companiilor "ASA-Lift" (Danemarca), "GRIMME" (Germania), "FORIGO" (Italia), "CAFFINI" (Italia), "IRRIMEC" (Italia), "FERRARI CONSTRUZIONI MECCANICHE" (Italia).

Compania SRL „Agrofermotech” a fost fondată în august 2001, după reorganizarea companiei SRL „Fermotech Agro”. Sediul companiei se află în oraşul Chişinău, str. Calea Basarabiei, 18, aici se află oficiul companiei cu parcare comodă, centrul tehnic de deservire, centrul de instruire cu săli de studii dotate cu materiale de profil.

Building

Principalele direcţii de activitate ale companiei sunt: producerea şi modernizarea tehnicii agricole; comercializarea tehnicii agricole; deservirea şi reparaţia echipamentului agricol; comercializarea pieselor de schimb, a cauciucurilor, uleiurilor şi lichidelor. În anul 2003 am fost înregistraţi ca unul din dealerii uzinei Belarus privind vînzările tractoarelor în Moldova SRL „Agrofermotech” a devinit dealer şi a companiilor SAME DEUTZ FAHR, Kubota, Forigo, Caffini, Irrimec, Faza, Petro Morro, Moldagrotehnica, Belarus. Colaborarea cu aceste mari companii a permis comercializarea unei game vaste de tehnică agricolă, printre care primele poziţii fiind ocupate de tractoare, combine, semănători, pluguri ş.a., precum şi prestarea serviciilor de întreţinere pe garanţie a tehnicii, alte reparaţii şi servicii de instruire a mecanizatorilor. Clienţilor săi compania le propune uleiuri Shell, Adinol şi Lukoil precum şi lubrifianţi consistenţi, lichide de răcire şi de frînă, cauciucuri pentru tractoare şi combine.

Pentru a reuşi prestarea serviciilor calitative şi la timp, în cadrul companiei activează patru echipe mobile, care deservesc tehnica agricolă practic în toată Republica. SRL „Agrofermotech” este unica companie din ţară care oferă servicii de reparaţie a tehnicii agricole după perioada de garanţie.
Pe parcursul anilor 2012 – 2013 Compania a asamblat 85 de tractoare Belarus 921, pentru efectuarea lucrărilor agricole în vii şi livezi.

Obiectivele şi misiunea companiei

Una din cerinţele companiei este de a forma o bază reală în prestarea serviciilor agricole de o calitate înaltă şi la preţuri accesibile. SRL „Agrofermotech” s-a format pe baza furnizării echipamentului agricol performant fermierilor privaţi din Republica Moldova, pentru a renova parcul de maşini şi tractoare, pentru a presta servicii de suport tehnic pe perioada de garanție şi post-garanţie, să promoveze branduri mondiale cu renume, cu care şi activează compania, servicii de întreţinere după vînzare şi promovarea pe piaţa Republicii Moldova.

Actualmente compania distinge o piaţă bună de prestare a serviciilor în agricultură la lucrările de prelucrare a solului şi strîngere a roadei. Obiectivele principale ale companiei sunt sporirea calităţii acordării de servicii, extinderea în noi sfere de business, crearea noilor locuri de muncă.

Misiunea companiei este de a aduce un aport în toate ramurile agrobusinessului, astfel încît clienţii să aibă posibilitatea de a-şi reabilita businessul cu o eficienţă înaltă. Compania şi –a accentuat atenţia asupra creării unei structuri interne bine chibzuite, cu personal calificat, înzestrat tehnic, care zi de zi acordă beneficiarilor săi asistenţa necesară, de o calitate profesională înaltă. Compania are ca scop de bază creşterea bunăstării producătorilor agricoli din Republica Moldova, prin exprimarea şi promovarea intereselor acestora.

Echipa

Building

În cadrul echipei SRL „Agrofermotech” activează ingineri calificaţi ce dispun de diplome licenţiate sau de masterat ale Universităţii Agrare de Stat din Moldova. Fiecare membru al echipei dispune de grade de calificare oficial certificate, cuprinzînd toate ramurile Companiei. Pentru organizarea şi desfăşurarea seminarelor au fost selectaţi cu atenţie persoanele cu răspundere maximă.

La comanda UCIP – IFAD, SRL „Agrofermotech” a avut grijă să implice personal calificat, pentru planificarea şi organizarea seminarelor. Mai jos sunt enumerate persoanele responsabile, după cum urmează:

  • Sergiu Sclifos – lector superior al Universităţii Agrare de Stat din Moldova, catedra Mentenanţa Maşinilor şi Ingineria Materialelor din anul 1982, director al SRL „Agrofermotech”, experienţa de peste 15 ani în business-ul agricol.
  • Dan Gaşper – studii superioare inginereşti, director al „Centrului de Perfecţionare în Domeniul Mecanizării Agriculturii”.
  • Leonid Joacăbine – studii superioare inginereşti, inginer tehnic SRL „Agrofermotech”.
  • Svetlana Organ – studii superioare contabilitate şi audit, contabil şef SRL „Agrofermotech”.