Module Name

Istoria Companiei Fendt a început cînd frații Fendt împreună cu tatăl lor Johann Georg într-o secție de forjărie au început să producă tractoare. Ei măcar nici nu-și dădeau seama despre marile schimbări a tehnologiei producerii tractoarelor care o vor avea în acel secol. Direcția de producere a fost determinată de la bun început: noi soluții tehnice, economicitate, eficiența și fiabilitatea – sunt pricipalii piloni de convingere a clienților.

Astfel în 1930 a fost produs primul tractor european de aceștia cu o putere de 6 CP, cu plug purtat și independent de mecanismul cositoarei. Pentru prima data gospodariile creștine și-au putut permite de a înlocui caii la lucrările agricole. Compania Fendt a propus tractoarele Dieselross F 22 în 1938 cu următoarele caracteristici: cu 2 cilindri, radiator și cutia de viteze cu 4 trepte.

1993: Seria 800-sunt primele tractoare mari din lume cu cutia de viteze Turboshift (cutie de viteze cu capacitatea de a schimba vitezele fără a întrerupe fluxul de putere), cu suspensia punții din față și a cabinei hidropneumatică și cu viteza maximă de deplasare 50 km/h. Experții au fost încîntați de aceste inovații.

1996: Vario 926 cu 260 de CP, primul tractor mare din lume cu cutia de viteze fără trepte Vario de la Fendt, fiind o revoluție în producerea cutiilor de viteze. În 1997 în calitate de primă marcă a tehnologiilor înalte și a calității Fendt devine parte componentă a concernului AGCO ce activează la nivel mondial.

1998: Fendt afișează noile criterii de evaluare pentru viitor. Sistemul inovativ de servicii - Fendt - Variotronic, primește recunoaștere internațională.

2004: Două inovații sunt de remarcat : Amortizarea punte față cu control al nivelului și sistemul GPS automat de control al direcției Auto-Guide.

Fendt marca ziua de azi - este liderul de tehnologii inovatoare și pe bună dreptate considerată ca un inovator de dezvoltare a agriculturii.

Numeroase premii naționale și internaționale confirmă timp de decenii recunoscînd puterea inovatoare a brandului Fendt.

În acest progres tehnic este legată de creșterea productivității, de calitate și de economicitatea tehnicii Fendt.

Fendt, un brand lider de înaltă tehnologie, actualul la nivel mondial se referă AGCO, are acces la 8.400 de dealeri independenți și parteneri în comercializarea de tehnică agricolă din mai mult de 140 de țări din întreaga lume.

În acest sens, firma Fendt oferă perspective semnificative de creștere în regiunile cu agricultură modernă.